Procés participatiu per l'elaboració del Pla d'Actuació Metropolità
PAM 2024-2027
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
Procés participatiu que ha de permetre recollir i compilar diferents aportacions per a la redacció del Pla d'actuació metropolità (PAM).
El Pla d’actuació metropolità (PAM) és el document que ha de guiar l’acció del Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al mandat 2024-2027. Recull les línies i els objectius de caire estratègic que han d’orientar les actuacions que s’implementaran durant els propers quatre anys. El PAM s’elabora a partir de l’Acord que el 25 de juliol de 2023 van signar les diferents forces polítiques que integren el Govern metropolità (PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Guanyem i ERC-AM).
El Pla d’actuació metropolità (PAM), que és el full de ruta que marca la planificació del mandat, s’estructura en línies estratègiques i objectius. Així, per cada objectiu que es vol assolir, es fixen les actuacions que es duran a terme i es concreten en plans, programes i projectes per desenvolupar. El PAM està alineat amb l’Agenda 2030 i amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.
Per al seguiment i execució del Pla s’establiran les eines que corresponguin i que permetin fer-ne una avaluació adequada.
Compartir: