Procés participatiu per a l’elaboració del Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat
PMES 2030
Un procés participatiu és una seqüència d’activitats participatives (enquestes, debats en trobades presencials o virtuals, propostes lliures en plataformes participatives) per incorporar les veus dels experts i de la ciutadania en la definició i les decisions sobre un tema específic que està treballant l’administració pública.
El procés participatiu s’articula en les fases següents:
- Fase d'informació: moment de difusió al conjunt de la ciutadania sobre quina és la matèria en la qual es vol demanar la participació.
- Fase de debat: etapa de promoció del diàleg i el contrast d'arguments, en la qual es recullen les aportacions de les persones que hi participen. Durant la fase de debat s’usaran les metodologies més adients i diverses per arribar a tots els col·lectius afectats.
- Fase de retorn: en la darrera etapa del procés es trasllada el resultat a tots els que han participat en el procés, i també a la resta de la ciutadania.
- Fase de seguiment: es facilita el seguiment del desenvolupament dels resultats del procés.
Obrim el procés participatiu que ha de permetre recollir i compilar diferents propostes i reflexions d’agents educadors, tècnics i entitats ambientals per recollir i avaluar-ne les propostes amb un objectiu molt clar: servir d’ajuda per a la redacció del Programa metropolità d’educació per a la Sostenibilitat (PMES 2030). En la seva confecció tu també tens molt a dir. Entra i participa-hi!
El procés participatiu està portant a terme un seguit d’accions com ara entrevistes a diferents agents implicats i sessions de participació per fomentar el debat i l’aportació de propostes. A més, en aquest espai web hi trobaràs la manera de generar noves propostes que es podran incloure en la redacció del Programa.
Compartir: